Det sker

Fjellebro- Kværkebyegnens Borgerforening

  -Vi vil landsbylivet

Fjellebro – Kværkebyegnens Borgerforening afholder


Hvad er det værd?
Birgitte Hjort Sørensens historie

For ca. fire år siden lå Birgitte Hjort Sørensen på sin sofa i sin lejlighed i København med et glas peanutputter i den ene hånd og en ske i den anden. Hun var kommet hjem efter en lang periode i udlandet med skiftende arbejdspladser, fra én af Londons ypperste teaterscener til filmsets i New York og Louisiana. Hun havde spillet Shakespeare på originalsprog som eneste udlænding i forestillingen, hun var blevet instrueret af Martin Scorsese og havde optrådt for 3.000 skrigende fans en uge i træk under optagelserne til ungdomsfilmen Pitch Perfect 2. Og her lå hun så på sofaen, fuldstændig arbejdsløs fra den ene dag til den anden, ude af stand til at rejse sig, ude af stand til at holde op med at spise peanutbutter (direkte af glasset) og ude af stand til at holde op med at græde, mens hun så genudsendelser af programmerne ‘Kærlighedens bud – samtaler med præster om kærlighed.’ ”Hvorfor lå hun her? Og hvorfor var hun – åbenbart – så ked af det?”


Birgitte vil fortælle om, hvordan man som skuespiller har en såkaldt ‘markedsværdi’, som man er nødt til at forholde sig til, hvis man vil øge både sine muligheder for spændende – eller bare vedvarende – arbejde og højere indtægter. Men hvordan træffer man de rigtige valg for at opnå den ønskede værdi? Har værdi altid noget med penge at gøre? Og er det altid det rigtige at følge markedets – altså andre menneskers – idé om, hvad der er værdifuldt?


Gennem udvalgte anekdoter fra sit professionelle liv de sidste 10 år, giver Birgitte Hjort Sørensen i dette foredrag et indblik både i livet som skuespiller – og særligt livet som skuespiller i udlandet – i de tanker, hun har gjort sig undervejs, og i hvordan det alt sammen har påvirket hende og bragt hende derhen, hvor hun er i dag. Birgitte Hjort Sørensen fortæller om store eventyr, vilde udfordringer og chancer, hun aldrig havde turdet drømme om for 10 år siden.


Et ærligt foredrag om valg og fravalg og frygten for konsekvenserne af begge. Om suset ved at kaste sig ud i opgaver, man ikke er sikker på, man kan klare – og lykkes med det! Og så fortæller Birgitte Hjort Sørensen også om ensomheden på vejen mod toppen, tvivlen, afslagene og skuffelserne, om at lære at lytte til sig selv i et kor af mere eller mindre velmenende råd – og om erkendelsen af, at også drømme kan ændre sig undervejs.


Publikum bliver mødt i øjenhøjde, når Birgitte Hjort Sørensen giver dem et kig ind bag facaden i en verden, der er synlig for de fleste, og som stort set alle derfor har en mening om. Birgittes teori er, at det relativt usædvanlige job også har budt på nogle meget almengyldige, menneskelige erfaringer, som hun gerne vil dele med andre. Og som hun håber, de kan genkende sig selv i.


Køb billet på www.billetto.dk

Det sker i foreningen

Ret til ændringer i programmet foreholdes


Husk at alle vores arrangementer oftest bliver omtalt i dagspressen ugen før det sker, samt på Facebook og denne hjemmeside.

Her vil der blive oplyst nærmere om tilmeldingsfrister, mødetidspunkter og eventuelle mødesteder, hvis arrangementet ikke finder sted på Kværkeby Friskole.


Har I gode idéer til arrangementer eller andet, Borgerforeningen evt. kan tage sig af, er I velkomne til at kontakte os.


Fjellebro-Kværkebyegnens Borgerforening - info( a ) kvaerkeby.com                                                                                         Copyright © All Rights Reserved